Cubby

a LogMeIn felhője

Manapság hódítanak az online fájlszinkronizációs megoldások, csak hogy néhány példát említsünk: Google Drive, Dropbox, Box.net, iCloud, Microsoft SkyDrive. Ehhez a táborhoz csatlakozott nemrégiben a magyar alapítású LogMeIn megoldása, a Cubby.

Alapesetben a regisztrációnál 5 giga tárhelyet kapunk, amelyet ajánlórendszer segítségével 25 gigabyte-ig tornászhatunk. A feltöltött fájlok elérhetőek mobilról (iOS és Android), Windowsról és OS X-ből saját kliens segítségével, illetve bármely operációs rendszerből amely támogatja a WebDAV protokollt (tehát pl. linuxból is nautilus vagy davfs segítségével).

Ez eddig eléggé Dropboxosan hangzik, mi az amiben a Cubby többet nyújt az SCH Account-tal rendelkezőknek?

SCH Account segítségével (amely minden VIK-esnek és a Schönherzben lakó építészeknek jár) Pro előfizetést kapunk az alapszolgáltatás mellé az aktiválástól számított egy éven keresztül (jelen állás szerint ez az egy év letelte után ismételten hosszabbítható lesz). Ez többek közt a következőket tartalmazza:

 • +100 giga tárhely a felhőben (azaz ha valaki összeszedi a 25 giga alap tárhelyet, akkor azzal együtt 125 gigája lesz).
 • DirectSync – ezen funkció segítségével anélkül lehet saját gépek között adatot szinkronizálni, hogy a fájlok ténylegesen bekerülnének a felhőbe.

További leírást a funkciókról (ingyenes és Pro egyaránt) itt találtok: https://www.cubby.com/features/

A pro változat aktiválása SCH Account segítségével:

 1. ha még nincs Cubby accountot, regisztrálj tetszőleges e-mail címmel a cubby.com -on
 2. ha nincs SCH Accountod, regisztrálj az AdminSCH szolgáltatáson belül (a regisztráció és a tényleges generálás közt eltelik némi idő, az account tényleges létrejöttéről e-mail kaptok a megadott címre.
 3. ha van SCH Accountod, akkor az ITT található instrukciókat követve tudod aktiválni az SCH Accounthoz járó ingyenes Pro változatot a Cubby accountodon.
 4. Az aktiválás után a Cubby oldalán ki kell jelentkezni, majd újra be kell lépni!

Lejárt Pro account újraaktiválása

A pro accountok évente lejárnak, ekkor a fenti lépések ismételt végrehajtásával lehet őket újra aktiválni.

Letöltés


AppStoreLogo Google-Play-Badge

 • Tomiiee

  Sziasztok! Lejárt az egy év a Cubby előfizura. Meg lesz hosszabbítva?

  • zolij

   Tudunk róla, folyamatban a dolog

 • Attila

  Sziasztok! Van esetleg update a megújítás kapcsán?

  • zolij

   Szia!

   Nincs, amint lesz, jelezzük

 • Heyman8909

  Sziasztok!

  Érdekes egyébként, hogy nem minden acc-ot vett vissza eredeti méretre a cubby, van olyan hozzáférés, ami továbbra is megkapja a 100 gigát, de gondolom a többség nem. Van valami fejlemény? Vagy inkább keressünk új felhőt?

  • zolij

   Ennek az az oka, hogy az aktiválástól számított egy évig érvényes a dolog. A problémát az okozza, hogy más infóról tudott a LogMeIn szponzorációval kapcsolat egysége és mást a technikai. Mivel a KSZK nem áll közvetlen kapcsolatban az említett céggel, így még ez is belevisz a kommunikációba egy plusz időtényezőt.

 • Attila

  Sziasztok!
  Nem sürgetni akarlak én sem titeket, csak ha már látjátok, hogy biztosan nem lesz idén 100GB, kérlek írjátok meg.

  • zolij

   Nem nálunk van a labda, így hiába is sürgetnél minket. Ez egy többszintű dolog és mint ilyen sajnos nem egy gyors lefolyású valami.

   • Attila

    Szia! Értem, köszönöm a tájékoztatást. 🙂

 • Pingback: Lejárt Cubby Pro accountok újraaktiválása | Kollégiumi Számítástechnikai Kör()

 • Ármin Petkovics

  Sziasztok! Mi történik akkor amikor lejár az 1 év? Az adatok elvesznek vagy visszaállíthatóak az újabb akció aktiválásával vagy 100 GB megvásárlásával?

  • zolij

   bár erről nincs hivatalos álláspont, de a tapasztalatok alapján megmaradnak az adatok, csak újat nem tudsz feltölteni.