Krtek.sch

A krtek a KSZK Windows terminálszervere, az SCH Accounttal rendelkezők Remote Desktop klienssel csatlakozhatnak rá. Elsődleges célja, hogy egy bárhonnan elérhető, kényelmes, Windows alapú munkakörnyezetet nyújtson.

A felhasználók tetszőleges internethozzáférési pontról kapcsolódhatnak rá, a félbehagyott munkamenetek több óráig megőrződnek a lecsatlakozáskor hagyott állapotukban, így ezen időn belül a munka újracsatlakozáskor ugyanott folytatható.

A KSZK szolgáltatásaihoz szükséges összes kliens megtalálható rajta.

Kérésre, tanulmányi céllal egyéb szoftverek is kerülhetnek a szerverre.

Ezenfelül elérhető róla az SCH Accounthoz tartozó tárhely az asztalon található parancsikon segítségével.

Belépés:

A szerverre valamilyen távoli asztal kliens (rdp) segítségével lehet (Windowsos beépítetten van ilyen, de Linuxon is könnyen telepíthető ha nem lenne fent) a krtek.sch.bme.hu cím megadásával. Bejelentkezésnél figyeljetek, hogy a felhasználó nevetek után kell írni az “@sch” végződést, hogy az sch domainbe léptessen be.

Hardver:

Virtulizált környezet, VMware ESX klaszterben.

 • Huj Tamás

  sziasztok!

  Már néhány napja próbálkozgattam belépni a krtek.sch.bme.hu ra távoli asztal kapcsolattal de mindig “The logon attempt failed” hibát dob, az sch accountot szerintem nem gépelem el mert a messenger.sch.bme.hu ra be tudok lépni vele, próbáltam úgy is hogy kikapcsolom a tűzfalat meg a vírusirtót de úgy se megy. Működik most elvileg rendesen a krtek?

  üdv,
  Tomi

  • hami89

   Ha biztos vagy benne hogy jó, akkor a következő hiba léphet még fel:
   A szerver alapvetően nem az sch.bme.hu domainbe léptetne be, ezért bejelentkezésnél a felhasználó neved után kell írni, a “@sch” végződést.
   Tehát így:
   user@sch (A jelszavad az a sima schacc-os)

 • Laci

  Sziasztok!
  Megpróbáltam belépni távoli asztallal, de ezt írta ki:

  A távoli számítógép nem hitelesíthető, mert probléma van a biztonsági tanúsítványával.

  A biztonsági tanúsítvány problémái jelezhetik az arra irányuló kísérletet, hogy Önt megtévesszék, vagy megszerezzék a távoli számítógépre küldött adatait.

  Ilyenkor mi a teendő?
  Köszi
  Laci

  • zolij

   Elfogadod. Sajnos a windows által is elfogadott tanúsítvány nem olcsó mulatság, így kénytelenek vagyunk általunk aláírtat használni.

 • Rolee

  Hello,

  Fel tudok tenni egy ASP .Net MVC honlapot, majd ezt távolról elérni?
  Olyasmire gondolok, hogy elérhető lenne e pl egy http://www.krtek.sch.bme.hu/~user címen keresztül?

  Köszi,
  Roland

  • Szél Péter

   Kedves Rolee,

   először is köszi az érdeklődést! 🙂

   A Krtek nevű szerveren nincs ilyen szolgáltatás, viszont a KSZK Webteam egyik szerverén futnak ASP.NET alkalmazások (MVC 3-as is). Vedd fel a kapcsolatot a KSZK körvezetővel, vagy közvetlenül a Webteam vezetővel, fogunk tudni segíteni.

   Péter

 • Gábor

  Évek óta ideiglenes profil jön csak létre, és így nem marad meg semmilyen beállítás.
  Ez meg fog változni? Ha igen, mikor? (Esetleg csak nekem működik még mindig így? :))

  • Janega Zoltán

   Sajnos a rendszer kialakítása miatt nem tudjuk jelenleg megoldani a Krtek bekapcsolását az SCHAcc tárterületébe. Dolgozunk a megoldáson, csak hát túl sok időnk nincs rá. Mellesleg ha sikerül megoldani, akkor elképzelhető, hogy a krteken elérhető lesz az ASP.NET oldalak futtatása.