Ugrás a lényegre

Wifi hálózatok korlátozása a Házban

· 2 perc olvasmány

Ettől a félévtől kezdve kiegészült a hálózathasználati szabályzatunk bizonyos korlátozásokkal a wifi hálózatok kapcsán a közelgő tanulószobai wifi lefedés zavarmentességének biztosítása érdekében.

Az alábbi módosítások történtek:

2.2.1.1 Wifi

Lehetőség van a szobában access point üzemeltetésére is, mellyel a beregisztrált wifi kliensek (számítógép, mobiltelefon, … stb.) a hálózatba kapcsolhatóak.

*A saját wireless AP-hoz tartozó SSID-t (azonosító név) a***szobaszám_név***vagy*szobaszám*formátumban kötelező megadni, tehát például1503_Citromfacsaróvagy1503. **Az SSID elrejtése tilos.***

*Nyílt wifit üzemeltetni tilos**– minimum WPA titkosítás kötelező*.

A saját AP/AP módú router csak a 9, 10, 11 csatornákon működhet minden szinten az alábbi szobákban:

  • xx01
  • xx02
  • xx03
  • xx14
  • xx15
  • xx16,

ahol xx = 02, 03 .. 17, 18*,* > *megelőzve ezzel a KSZK által üzemeltetett AP-k zavarását. A többi szobában tetszőleges csatorna használható.*

Az itt leírtak betartását kiemelten ellenőrizzük!

A saját wireless eszközök konfigurálásában bármikor kérhettek segítséget a KSZK-tól vagy olvassátok el az oldalunkon található how-to-t.

A kollégium területén minden tanulószobánál és klubszobánál, illetve egyéb helyeken is található működő wifi hálózat, ezekhez is lehet megfelelő jogosultság esetén kapcsolódni, ha az adott eszköz regisztrálva van a hálózatba.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az újonnan bekerült rész betartását kiemelten fogjuk ellenőrizni a félév során, biztosítva a KSZK-s Aruba AP-k zavartalan és zajmentes működését ezáltal.