Ugrás a lényegre

2018. tavaszi IP igénylés (ideiglenes)

· 2 perc olvasmány

Elindult a 2018. tavaszi IP igénylés, amit az eddig megszokottakhoz hasonlóan az admin.sch.bme.hu oldalon végezhettek el. Friss beköltözők itt találnak leírást ehhez.

A tisztázatlan jogi körülmények következtében ez csak ideiglenes megoldás, félév közben valószínűleg új regisztrációs időszakot kell majd hirdetnünk, ahol már hálózatfejlesztési hozzájárulásról is szó lehet (várhatóan 5000 Ft körüli összeg IP címenként), erről időben tájékoztatunk benneteket.

Felhasználónként maximum két publikus IP cím igényelhető jelenleg. Ha nem költöztél másik szobába, akkor elég hosszabbítanod a korábbi címedet (rá lehet kattintani a már meglévő IP cím melletti bevásárlókocsira).

Az IP igénylés nélkül elérhető “Gólyanet” (80+443) február 13. (kedd) 23:59-ig használható, ezután csak igényelt IP-vel rendelkező eszközökről lesz elérhető az Internet. Ugyanekkor járnak le az előző félévben igényelt IP címek.

Az előző regisztrációs időszak óta elérhető belsős IP cím igénylésre továbbra is van lehetőség, a korábban igényeltek hosszabbítását viszont csak később fogjátok tudni megtenni (technikai okok miatt).

A Kancellária kérésére felhívjuk figyelmeteket az Egyetem illegális szoftverhasználattal kapcsolatos tájékoztatójára, melyet itt találhattok meg.

Arról természetesen továbbra sem szabad megfeledkezni, hogy ezek a címek publikus címek, így gyakran támadásnak lehetnek kitéve. A frissítéseket mindig telepítsétek fel, tűzfalat és vírusirtót használjatok!

A körös IP címek igénylése más rendszerben és időben történnek, erről tájékoztatni fogjuk a körvezetőket.