Ugrás a lényegre

Elindult az őszi hálózatregisztráció!

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

A mai naptól (2019. 09. 09.) indul az őszi hálózatregisztrációs időszak, mostantól tudtok IP-címet regisztrálni az admin.sch.bme.hu oldalon. Ez az IP már publikus cím lesz, és nem lesz a 80-as és 443-as portokra korlátozva a forgalma. Lehetőség van belső IP-cím igénylésére is, ezzel csak a Házon belül lehet majd forgalmazni.

Egy felhasználó maximum kettő nyilvános címet igényelhet. Akik nyáron rendelkeztek hálózati regisztrációval, azoknak elég meghosszabbítani a címeiket a bevásárlókocsi ikonra kattintva.

A regisztrált címekért a félévben később hozzájárulási díjat kell fizetni. Hogy ez miért szükséges, arról a KB által összeállított GYIK-ben olvashattok, a technikai tudnivalókról (fizetés módja, határideje, stb.) hamarosan adunk tájékoztatást.

Az IP regisztrációhoz SCH Account kell, ennek a létrehozásában (ha még nincs,) és a regisztrációban segítséget – számos hasznos dolog mellett – az intro.kszk.bme.hu oldalon találtok.

A nyári időszakban igényelt (azaz jelenleg aktív) címek 2019. 09. 10-én 23:59-kor (holnap éjfélkor) járnak le. A regisztrációs időszakra bekapcsolt ideiglenes “gólyanetet” várhatóan szept. 15-én (vasárnap) kapcsoljuk le, így a regisztrációt kérjük ejtsétek meg eddig a zökkenőmentes átállás érdekében! (Eszközök regisztrációja után ne felejtsétek el kihúzni az érintett eszközt a faliportból, majd visszadugni!)

Ha problémátok akad, akkor a support.sch.bme.hu weboldalon ticket feladásával jelezhetitek.