Ugrás a lényegre

Salgópályázat – 2020 tavasz

· 2 perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Ismét pályázni lehet a KSZK villanykarosoknak nyújtott szerverhoszting szolgáltatására, mely ideális szakdolgozathoz, diplomamunkához vagy egyéb kutatás/fejlesztéshez szükséges szerver működtetéséhez.

Jelenleg 20 salgópolcos helyre, valamint 4U-nyi rackszekrényes helyre lehet pályázni. Az elhelyezett szervereket két, összesen több mint 36kW-os klímaberendezés hűti. A gépeknek gigabites internet-hozzáférést biztosítunk. Várhatóan a félév során egy hosszabb leállás alatt szünetmentes tápegységet szerelünk a szervertermünkbe, amelyre a salgós gépek is be lesznek kötve. Továbbá a félévben szeretnénk monitoring rendszert kialakítani a salgóra, amely segítségével figyelhetitek a rendszereitek állapotát.

Az elhelyezés ingyenes, csak egy hálóreget kell csinálni, amelyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nem salgósokra, így akinek a többi hálóregért fizetnie kell, annak a salgósért is kell. A külsős pályázóknak szükségük van kollégista felelősségvállalóra.

A részletes szabályzat itt található.

Fontos, hogy az elhelyezendő gépeket fel kell matricázni, lehetőleg az előlapjukon. A matricaalapot ezen a linken éritek el. Az összes szervergépen kötelezővé vált az LLDP szolgáltatás futtatása, és azon keresztül legalább a szerver hosztnevének hirdetése.

Rackelhető gépet rack sín hiányában nem tudunk elhelyezni.

Pályázat leadása ezen a formon lehetséges, a pályázat határideje 2020. március 31.

A pályázatok elbírálása folyamatos, legfeljebb egy hét feldolgozási idővel.

A pályázók a pályázatuk pozitív elbírálását követően, előzetes egyeztetés után helyezhetik el gépeiket a KSZK szervertermében, és ekkortól csinálhatnak hálóreget a megfelelő hálózatba.

Kontakt személy: Torma Kristóf (torma.kristof@kszk.bme.hu)