Ugrás a lényegre

Több PHP verzió IIS-en

· Egy perc olvasmány

A következő cikkben bemutatom, hogy hogyan lehet kényelmesen több PHP verziót használni egy IIS szerveren. Feltételezzük, hogy az Olvasó rendelkezik egy már meglévő PHP telepítéssel, ha mégsem, kérlek kövesd az előző cikket.

Első lépésként töltsük le a kívánt PHP verziókat, csomagoljuk ki őket, illetve töltsük le és telepítsük a PHP Manager for IIS nevű IIS addont. Ez egy egyszerű kis felület új PHP verzió hozzáadásához, vagy Site -onkénti verzióválasztáshoz . Telepítés után a Site-okon belül a beállítások ikonjainál fogunk találkozni vele:

PHP manager screenshot

Ha rákattintunk, először láthatunk egy sárga hátteres feliratot, ahol különböző ajánlásokat tesz a PHP helyes beállítása érdekében, ezeket nem árt ha megfontoljuk, illetve kijavítjuk (lehetőség van arra, hogy ő kijavítsa nekünk).

Hibajelzés

Új verziót a ,,Register new PHP version” linkre kattintva vehetünk fel, itt csak ki kell választanuk a kívánt PHP verzió cgi-s exe-jét. Mellette találjuk a verzió választót, illetve lekérhetjük a phpinfo-t.

Regisztáció

Ezen beállítások alatt nagyjából ezen analógia alapján be tudjuk állítani a (hiba) logolást, illetve PHP extension-öket tudunk hozzáadni, be -és kikapcsolni. Elérhető egy kis ,,hivatalos” leírás a PowerShell-es beállításhoz is.