Felvételi :-)

Érdekel a KSZK? Szeretnél csatlakozni? Igen, itt a lehetőség!

Hogyan?

Azt javasoljuk, ha tényleg érdekel a kör, akkor járj el a gyűléseinkre, melyeket rendszerint keddenként, este 8-órakor tartunk. Így lehetőséged lesz megismerni minket és a munkánkat, valamit mi is megismerthetünk Téged. Ez nagyon fontos, hiszen ha egy közösség részévé akarsz válni, meg kell azt ismerned, és elfogadni a normáit. Ez természetesen fordítva is igaz, mi sem szeretnénk olyan tagot, akit nem ismerünk igazán, és az sem tűnik fel, ha egy liftben utazunk vele.

Az első nálunk töltött féléved “újoncként” fogod eltölteni. Ennek az első lépése a fent leírt ismerkedés. Második lépés, hogy megismerd csoportjainkat, és valamelyiknek becsatlakozz a munkájába. Ezt kezdheted úgy, hogy eljársz egy kezdő tanfolymra, vagy ha már van tapasztalatod abban, amit csinálnak, rögtön becsatlakozhatsz egy adott projectbe is.

Felvételi, taggá válás

Újoncként egy, legfeljebb két félévet tölthetsz el. Újoncból úgy válhatsz rendes tagunkká, hogy sikeres KSZK-s felvételit teszel. Felvételit rendszerint ősszel és tavasszal rendezünk. Ez összesen 3 lépésből áll.

Az első egy írásbeli megírása, amiben a Simonyi Károly Szakkollégiummal és a KSZK-val kapcsolatos dolgokra és néhány szakmai kérdésre kell válaszolnod.

Ez után jön a két szóbeli. Először a régi körtagokat kell meggyőznöd arról, hogy miért jó, ha tag leszel, és lehet, hogy válaszolnod kell néhány egyéb kérdésre is. Nem kell megijedni, eddig mindenki túlélte… 🙂

Harmadik lépésként pedig a szakkollégium vezetésével kell pár percet beszélgetned, hogy ők is megismerkedhessenek veled, érdeklődési köröddel és további céljaiddal a szakkollégiumban.

A felvételi eredményhirdetése a felvételi utáni héten, egy kellemes, szakkolis vacsorán történik. A felvételidnek 3 féle kimenetele lehetséges. A lehető legjobb, hogy felveszünk, leteszed a KSZK-s esküt, és a tagunkká válsz. Az is előfordulhat, hogy tanulmányi eredményed miatt saját érdekedben, vagy közösségi tevékenységed hiányában a kör érdekében nem veszünk fel, hanem “feltételesen felvett” státuszba kerülsz, így lehetőséged nyílik még egy félévig velünk lenni, és meggyőzni minket arról, hogy felvegyünk. A lehető legritkább kimenetel pedig az, hogy a felvételed elutasítjuk, és nem lehetsz a KSZK tagja. Nyugalom, ez tényleg nagyon ritka, és komoly oka szokott lenni. Vagy azért utasítunk el valakit, mert nem tud beilleszkedni és nem lehet vele együtt dolgozni, vagy azért, mert úgy próbált felvételizni, hogy nagyon keveset tett le az asztalra, és nem is ismerjük igazán.

Mentorálás

A lelkes újoncokat mindig igyekeszünk maximális mértékben segíteni, úgy emberi, mint tanulmányi és szakmai oldalról is. Éppen ezért bevezettünk egy mentorrendszert, és minden újonc tagunk mellé állítunk valakit tagjaink közül, aki figyel rá, ha valami nem menne jól az egyetemi tanulmányaiban vagy épp az életében.

Újoncképzés viziló

Ne feledd!

A mi és a Te érdeked is az, hogy közösségileg aktív, szakmailag érdeklődő és fejlődő tagunk legyél. Ezért mi mindent megteszünk, a többi rajtad áll…

Ha bármi kérdésed lenne, keress minket bizalommal!