RemoteApp.sch

A RemoteApp a KSZK Windows terminálszervere, az SCH Accounttal rendelkezők Remote Desktop klienssel csatlakozhatnak rá. Elsődleges célja, hogy egy bárhonnan elérhető, kényelmes, Windows alapú munkakörnyezetet nyújtson távoli asztalos hozzáféréssel.

A felhasználók tetszőleges internethozzáférési pontról kapcsolódhatnak rá, a félbehagyott munkamenetek több óráig megőrződnek a lecsatlakozáskor hagyott állapotukban, így ezen időn belül a munka újracsatlakozáskor ugyanott folytatható.

A KSZK szolgáltatásaihoz szükséges összes kliens megtalálható rajta, de használható PDF-olvasó, office programcsomag, Visual Studio, stb. Kérésre, tanulmányi céllal egyéb szoftverek is kerülhetnek a szerverre.

Belépés

A szerverre valamilyen távoli asztal kliens (rdp) segítségével lehet csatlakozni (Windowsos beépítetten van Remote Desktop, de Linuxon is könnyen telepíthető pl. Remmina) a remoteapp.sch.bme.hu cím megadásával. Bejelentkezésnél figyelj, hogy a felhasználóneved után kell írni az “@sch” végződést, hogy az sch domainbe léptessen be.

A szerver klasszikus RemoteApp szolgáltatásra is használható, erről a RemoteApp szolgáltatás oldalán olvashatsz.