Ugrás a lényegre

SCH Account

Mire jó az SCH Account?

SCH Account (ejtsd: sacc ) birtokában a KSZK számos szolgáltatásához hozzáférhetsz. Jár hozzá címtárszolgáltatás, email fiók, tárhely, VPN szolgáltatás, valamint be lehet vele jelentkezni a KSZK néhány szerverére. Az SCH előtag ellenére nemcsak a kollégisták számára hasznos, a külsős VIK-esek is ugyanúgy igénybe vehetnek mindent, amit az account nyújt. A szolgáltatásaink részletesebb listáját lentebb megtalálod.

Hogyan tudok regisztrálni?

  1. Nyisd meg az AuthSCH oldalt.
  2. A felső menüsorban kattints a „Bejelentkezés” gomra.
  3. Alul kattints a „Regisztráció” gombra.
  4. A következő oldalon található információkat olvasd el, majd nyomj a „Folytatás” gombra.

  1. Ezután átirányításra kerülsz a BME címtár belépő oldalára, töltsd ki az adataiddal és jelentkezz be (a felhasználónév egy hat hosszú számsor).
  2. Töltsd ki a regisztrációt. Jobb oldalon a sárga dobozokban találsz segítséget ehhez, olvasd el figyelmesen. Ha elkészültél, kattints a „Felhasználó létrehozása” gombra.
  3. A fiókok elbírálása kézzel történik, várj amíg a megadott másodlagos e-mail címedre értesítést küldünk a fiók elkészültéről.

Milyen szolgáltatások tartoznak a fiókhoz?

Office365

A regisztráció után jogosult leszel használni az Office 365 szolgáltatásait beleértve a Microsoft Office alkalmazásokat (Outlook, OneDrive, World, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint, Teams, Sway), valamint 1 TiB OneDrive tárhelyet.

Letöltésekért és további információkért jelentkezz be az Office 365 oldalán.

ESET Internet Security licensz

A Schönherz Kollégium és a Sicontact Kft. együttműködése értelmében minden schönherzes e-mail címmel rendelkező egyetemista ingyenesen juthat legális ESET licenchez, amivel többféle termékük is használható. Ezt az eset.hu/sch oldalon igényelheted, a neved és SCHAcc-hoz tartozó emailcímed megadásával.

A licenc a SCHAcc-hoz tartozó emailfiókba fog érkezni, ennek az eléréséről itt olvashatsz.

Címtárszolgáltatás

Az AuthSCH a KSZK címtárszolgáltatása, mellyel a villanykar közéletének weboldalain hitelesítheted magad. Miért jó ez neked? Nem kell minden weboldalon külön regisztrálnod, pár kattintással már használhatod is. Miért jó ez a weboldalaknak? Biztosak lehetnek benne, hogy villanykaros hallgató vagy, az engedélyed után hozzáférnek adatidhoz, például az e-mail címedhez, szobaszámodhoz, hogy milyen körökben vagy benne.

villanykari közélet számos weboldala használja az AuthSCH-t, hogy a felhasználóit azonosítsa. Ilyen például a Szauna weboldala, a LángoSCH kör weboldala vagy a Profil és Körök (PéK) weboldal de ezen kívül van sok másik is. A különböző weboldalak bejelentkezéskor átirányítanak az AuthSCH-hoz, ahol bejelentkezés után engedélyezned kell, hogy a weboldal hozzáférhessen az adataidhoz. Ilyenkor az AuthSCH pontosan kilistázza neked, hogy a weboldal milyen tárolt adataidhoz szeretne hozzáférni. Az engedélyezést bizonyos időnként újra engedélyezni kell a különböző oldalaknak. Az engedélyezett oldalakat bármikor megtekintheted az AuthSCH weboldalon, engedélyüket vissza is vonhatod.